Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки інформує: через зухвалі дії порушників за тиждень на Херсонщині постраждали понад 20 тисяч споживачів

February 9, 2021

Останній місяць зими багатий не тільки на сніжну погоду та люті морози, але й на порушників.

З початку лютого працівники Товариства провели 147 рейдів та склали 37 актів про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії.

Зокрема, від протиправних дій сторонніх осіб за тиждень на Херсонщині постраждали 20 544 споживачів. Відсутність електропостачання в оселях цих мешканців зумовлена аварійними відключеннями.

Причини незмінні: непогода, дорожньо-транспортні пригоди, спилювання дерев, але від цього шкоди не менше.

Наслідок аварійних відключень – сотні тисяч збитків за тиждень і незручності споживачів.

Енергетики своєчасно реагують на всі аварійні ситуації та незалежно від дня тижня, часу доби і погодних умов долають наслідки пригоди.

Разом з цим спеціалістами Товариства зафіксовані випадки розкрадання електроенергії.

Так, 5 лютого, в місті Херсон бригада енергетиків виявила порушення ПРРЕЕ на об’єктах одного Товариства з обмеженою відповідальністю. Працівники цього підприємства використовували протизаконні прилади, які призвели до зміни показів електролічильника. В результаті, маючи на меті зекономити, такі недобросовісні споживачі навпаки примножили свої витрати, адже тепер вони мають сплатити збитки Херсонобленерго у розмірі 141 484 гривень.

За перший тиждень останнього місяця зими енергетики виявили чимало таких порушників, сума збитків порушень склала майже 450 тисяч гривень.

Горе-водіїв, які наражали на небезпеку своє життя та життя пересічних громадян цього тижня було троє.

Один з них вчинив ДТП в  місті Гола Пристань. Неуважний водій на невідомому автомобілі підбив електроопору. Результат таких безвідповідальних дій за кермом – знеструмлення 68 споживачів.

Наразі, про всі пригоди порушників повідомлено правоохоронцям. А поки, АТ «Херсонобленерго» звертається до громадян з проханням відповідально споживати електричну енергію. Не вдаватися до протиправних дій та сумнівної економії.

 

 

Нагору